Chiftele de post
Pagina 1 din 1
Chiftele de post
Ingrediente
chiftele de post:
2 cartofi (aprox. 250 g)
200 g ciuperci
2 - 3
linguri orez
1 ceapa
1/4 - 1/2 legatura marar
1/4 - 1/2
legatura patrunjel
3 linguri faina
sare, piper, faina si ulei
pentru prajit
Modul de preparare a
retetei:
Se pun la fiert cartofii si orezul.
Nota
retete-mancare.ro: orezul se va fierbe separat, in putina apa
sarata, 20 - 30 minute - pana cand orezul este foarte bine fiert si apa a
scazut aproape complet. Folositi orez romanesc care se leaga la fiert:
deoarece reteta este fara oua, compozitia trebuie sa se lege exclusiv
datorita amidonului din orez, cartofi si faina.
Ceapa se caleste in
ulei. Se adauga ciupercile taiate, 1/2 lingurita de sare si se lasa sa
scada bine.
Se prepara un piure din cartofii pasati, in care se
inglobeaza ceapa si ciupercile calite, patrunjelul tocat. Observatie
retete-mancare.ro: In acesta compozitie se va amesteca orezul fiert
si, daca este necesar, 3 linguri de faina.
Daca doriti un amestec mai
omogen, puteti folosi un mixer pentru a prepara compozitia de chiftele
de post. Se potriveste compozitia de sare si piper, se poate adauga si o
lingura de boia dulce.
Din aceasta compozitie se formeaza cu
mainile umezite chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei
incins.
chiftele de post:
2 cartofi (aprox. 250 g)
200 g ciuperci
2 - 3
linguri orez
1 ceapa
1/4 - 1/2 legatura marar
1/4 - 1/2
legatura patrunjel
3 linguri faina
sare, piper, faina si ulei
pentru prajit
Modul de preparare a
retetei:
Se pun la fiert cartofii si orezul.
Nota
retete-mancare.ro: orezul se va fierbe separat, in putina apa
sarata, 20 - 30 minute - pana cand orezul este foarte bine fiert si apa a
scazut aproape complet. Folositi orez romanesc care se leaga la fiert:
deoarece reteta este fara oua, compozitia trebuie sa se lege exclusiv
datorita amidonului din orez, cartofi si faina.
Ceapa se caleste in
ulei. Se adauga ciupercile taiate, 1/2 lingurita de sare si se lasa sa
scada bine.
Se prepara un piure din cartofii pasati, in care se
inglobeaza ceapa si ciupercile calite, patrunjelul tocat. Observatie
retete-mancare.ro: In acesta compozitie se va amesteca orezul fiert
si, daca este necesar, 3 linguri de faina.
Daca doriti un amestec mai
omogen, puteti folosi un mixer pentru a prepara compozitia de chiftele
de post. Se potriveste compozitia de sare si piper, se poate adauga si o
lingura de boia dulce.
Din aceasta compozitie se formeaza cu
mainile umezite chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei
incins.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin
» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin
» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin
» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin
» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin
» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin
» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin
» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin
» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin