palavre


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

palavre
palavre
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» PSORIAZIS
Orzul - o planta miraculoasa EmptyVin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin

» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Orzul - o planta miraculoasa EmptyMar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin

» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Orzul - o planta miraculoasa EmptyMar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin

» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Orzul - o planta miraculoasa EmptyMar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin

» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Orzul - o planta miraculoasa EmptyMar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin

» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Orzul - o planta miraculoasa EmptyMar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin

» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Orzul - o planta miraculoasa EmptyVin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin

» Obezitate
Orzul - o planta miraculoasa EmptyVin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin

» Orzul - o planta miraculoasa
Orzul - o planta miraculoasa EmptyJoi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin

Forum
Join turbo's empire
STIRI, VEDETE, SANATATE, Top66 Statistici Intercer 2.0 - Mai aproape de cer
Conectare

Mi-am uitat parola

TRAFIC

Orzul - o planta miraculoasa

In jos

Orzul - o planta miraculoasa Empty Orzul - o planta miraculoasa

Mesaj Scris de Admin Joi Sept 27, 2012 9:00 pm

Suc de orz verde


Compoziţia chimică a orzului verde conferă plantei un efect curativ deosebit, încetinind procesul de îmbătrînire a celulelor. Bogăţia în proteine, vitamine, minerale şi enzime face ca orzul verde să fie foarte eficient în buna funcţionare a organismului. Comparativ cu alte plante, orzul verde conţine:

- de peste 250 de ori mai multă vitamina A decît salata
- de peste 25 ori mai mult potasiu decît în banane
- de peste 11 ori mai mult fier decît în ţelină
- de peste 7 ori mai multă vitamina C decît în portocale
- de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decît în spanac.
- de peste 11 ori mai mult calciu
- de peste 23 de ori mai multă biotină (factor din grupul vitaminelor B) decît în lapte.


Mai mult, orzul verde conţine superoxid dismutază (SOD), o enzimă proteică activă cu un efect deosebit în vindecarea bolilor, revitalizarea organismului şi în încetinirea procesului de îmbătrînire. Se găsesc 2000 micrograme SOD activ la o porţie de 2 g pudră de orz verde. Această enzimă intervine în inactivarea radicalilor liberi, care, atunci cînd sînt activi, favorizează îmbătrînirea celulelor şi apariţia bolilor. Orzul verde este în prezent cea mai bogată sursa de SOD cunoscută. Orzul verde se consumă atunci cînd firul ajunge la înălţimea de 15-20 cm. Nu se consumă orz verde de pe tarlale şi parcele, care ar putea fi stropit şi prin urmare toxic. Orzul verde se pregăteşte în siguranţă numai acasă.


Proprietatile orzului verde: emolient, tonic general, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, hipotensor si regulator al tensiunii cardiace, stimulent digestiv, drenor hepatic, antidiareeic, stimulator al potentei sexuale, antiinflamator, stimulent al cresterii.


Cum obtinem mladitele de orz verde

Materiale necesare: seminte de orz sanatoase, pamant gras pentru flori si ghivece largi sau tavite care sa poata fi umplute cu pamant.
Sadirea: semintele de orz se tin la inmuiat in apa vreme de 24 de ore, dupa care se pun in pamant la 1 cm adancime si se stropesc regulat (zilnic). Intr-o saptamana, vor aparea firele de orz, care vor creste foarte rapid, ajungand in circa zece zile la dimensiunea ceruta: 20-30 cm.


Prepararea si administrarea sucului de orz verde

Sucul de orz verde se poate obtine casnic prin trei metode:

1. Prin tocare: o mana de fire verzi de orz se da prin masina de tocat carnea, dupa care se stoarce pasta vegetala obtinuta in tifon, strangandu-se sucul intr-un pahar.
2. Cu storcatorul de fructe: este metoda cea mai comoda. Se pun in storcator manunchiuri compacte de fire de orz, care vor lasa rapid un suc limpede, de culoare verde, ce va fi adunat intr-un pahar de sticla.
3. Prin mixare: intr-un mixer electric (modelul cu elice pe fundul vasului) se pune o mana de tulpini verzi tocate putin si apa cat sa poata fi maruntite de catre elice. Se mixeaza asa incat sa devina o pasta, dupa care se filtreaza printr-o strecuratoare sau prin tifon.

Se poate prepara şi dintr-o lingură de pudră de orz verde (se găseşte în magazinele cu produse naturiste) la 150-200 ml apă sau suc de mere.

Cel mai bine este sa se consume acest suc la cel mult cateva minute dupa stoarcere (in cazul in care este pastrat la frigider, termenul sau de valabilitate se prelungeste la maximum 6 ore). Sucul pur, obtinut prin tocare si stoarcere sau cu storcatorul centrifugal, se consuma diluat: la o treime de pahar de suc de orz se adauga doua treimi de apa sau de suc proaspat de legume sau suc de mere. Sucul obtinut prin mixare nu se mai dilueaza, intrucat a fost deja adaugata apa in procesul obtinerii sale. Doza zilnica este de cate un pahar de suc diluat, la temperatura camerei, baut de doua-trei ori pe zi cu inghitituri rare, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de mesele principale.


Durata unei cure

Sucul de orz verde este un remediu puternic, dar bland, ale carui efecte se vad mai ales in timp. Pentru o cura de intretinere sunt suficiente doua saptamani de tratament, in timp ce pentru tratarea unor boli cronice este necesar ca o cura sa dureze minimum o luna. Persoanele care sufera de o asemenea boala cronica sau care simt ca au nevoie de o purificare mai serioasa este bine sa mentina aceasta cura pana la finele lunii mai (intre altele, acest tratament ajuta la adaptarea sistemului cardiovascular la inconvenientele caniculei). Un caz aparte il constituie bolile tumorale, benigne si maligne, in care aceasta cura are efecte maxime, daca este tinuta trei luni.

Prof. Univ. Angela Elena Beju recomanda aceasta cura timp de 3-4 saptamani de 2 ori pe an - primavara si toamna.



Sucul de orz verde este indicat, mai ales, în anorexie, anemie, stomatite, afecţiuni oculare, boli de stomac, ulcer, boli hepatice, cancer, colite, pancreatite, boli de inimă, arteroscleroză cerebrală, astm bronşic, gripă, viroze pulmonare, TBC, rinită alergică, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenii, insomnii, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism, acnee, dermatite, hemoroizi, hemoragii, afecţiuni ginecologice, avitaminoză, alopecie, sterilitate şi impotenţă sexuală.



Macerat de orz verde cu miere


Acest remediu este considerat ca fiind cel mai simplu şi eficient revigorant al organismului, excelent pentru combaterea asteniei de primăvară. Acţiunea maceratului de orz verde se bazează pe proprietăţile tonifiante asupra sistemului nervos, cardiac şi endocrin, depurative, hipocolesterolemiante, stimulente ale metabolismului şi chiar anticancerigene. Este indicat în cazuri de astenie, anorexie, anemii, splenopatii, pancreatite, hepatite, ciroză hepatică, gastrite, ulcer gastroduodenal, colite, boli de inimă, arteroscleroză cerebrală, nevroze, epilepsie, nevralgie de trigemen, reumatism, acnee, insomnii, astm bronşic, gripă, viroze pulmonare, TBC, rinită alergică, dereglări hormonale, obezitate, impotenţă sexuală, sterilitate şi cancer. Maceratul este contraindicat persoanelor cu diabet zaharat; acestea pot consuma doar sucul de orz proaspăt stors, fără miere.

Orzul se poate consuma proaspăt, sub formă de salată (tocat mărunt şi amestecat cu ulei şi zeamă de lămaie, de regulă, în combinaţie cu legume verzi) sau suc (se toacă, se îmbibă cu apă şi se presează la storcător), cate 50-150 ml, de 2-3 ori/zi. Pentru ambele preparate, orzul se recolteaza pana la inspicare.


Pentru prepararea maceratului, se toacă frunzele mărunt sau se trec prin maşina de tocat carne şi se combină într-un vas de sticlă sau lut cîte 2 părţi frunze mărunţite, 3 părţi miere de albine şi o parte vin roşu sau suc de lămaie. Se omogenizează amestecul, se toarnă într-un borcan care se acoperă cu capac şi se pune la macerat într-un loc întunecos, răcoros şi uscat, de regulă la frigider. Preparatul este valabil 4-6 săptămîni. Se iau cîte 4-5 linguri, de 2-3 ori/zi, între mesele principale sau cu jumătate de oră înaintea acestora, timp de 1-2 luni pe trimestru.
Admin
Admin
Admi
Admi

Mesaje : 898
Data de inscriere : 23/05/2010

http://palavre.expressforum.org

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum