Cura cu cirese
Pagina 1 din 1
Cura cu cirese
Cura cu cirese are
rezultate remarcabile. Exista doua moduri de a urma
tratamentul:
minicura si cura exclusiva. Minicura: dimineata, pe
stomacul gol,
se începe cu o doza minima de 100 g. Se creste progresiv
doza
pentru a ajunge la sfarsitul celei de-a treia saptamani la
500 g.
De la
doza de 300
g, se împarte cantitatea în trei prize pâna la pranz, si
nu se mai
consuma nici un alt aliment. In timpul curei nu este
recomandat
abuzul de grasimi animale, zahar
rafinat sau
alcool.
Pranzurile si
cinele usoare vor fi binevenite pentru ca aceasta
terapie
naturista sa aiba efectele pozitive scontate.[/size]
Ciresele sunt printre primele fructe care ajung la
maturitate pe la
jumatatea lui mai, sezonul lor durand in jur de 8 sapamani.
Ciresele
dulci contin:
- apa (75-89%),
- zaharuri,
- acizi organici,
- vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
- acid pantoteic,
- minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor ,
sulf),
- oligoelemente (zinc, cupru, mangan).[size=9]
Ele pot fi cosumate zilnic in perioada de sezon, in cure de
cel
putin doua saptamani sau in cure de cate 0,5-1kg fructe
proaspete,
1-2 zile pe saptamana, contribuind astfel la intarirea si
echilibrarea organismului.
Se
realizeaza astfel
o buna curatire si tonifiere a organismului prin eliminarea
de
toxine si prin normalizarea tranzitului intestinal,
prevenind
imbatranirea.
Consumul
de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza
digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare,
favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile,
previne sau
elimina procesul gripal
si previne
guta.
Cura este recomandata in demineralizari, afectiuni renale
sau ale
cailor urinare, afectiuni cardiace, anemie, artrite,
ateroscleroza, hepatite cornice, litiaze biliare si
renale,
colite, obezitate, hidropizie, celulita si cuperoza.
Ca si fructele, sucul extras din cirese, are aceleasi
proprietati
si recomandari, el fiind diuretic, laxativ,
antiinflamator,
remineralizant si un bun sedativ pentru stari nevrotice.
In cazul hepatitelor
se recomanda un consum zilnic de 2-3 cani suc
de cirese.
In cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe
zdrobite.
Pot fi folosite si in cosmetica prin aplicare de fructe
zdrobite
pe fata. Se obtine astfel o crestere a elasticitatatii
pielii.
rezultate remarcabile. Exista doua moduri de a urma
tratamentul:
minicura si cura exclusiva. Minicura: dimineata, pe
stomacul gol,
se începe cu o doza minima de 100 g. Se creste progresiv
doza
pentru a ajunge la sfarsitul celei de-a treia saptamani la
500 g.
De la
doza de 300
g, se împarte cantitatea în trei prize pâna la pranz, si
nu se mai
consuma nici un alt aliment. In timpul curei nu este
recomandat
abuzul de grasimi animale, zahar
rafinat sau
alcool.
Pranzurile si
cinele usoare vor fi binevenite pentru ca aceasta
terapie
naturista sa aiba efectele pozitive scontate.[/size]
Ciresele sunt printre primele fructe care ajung la
maturitate pe la
jumatatea lui mai, sezonul lor durand in jur de 8 sapamani.
Ciresele
dulci contin:
- apa (75-89%),
- zaharuri,
- acizi organici,
- vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
- acid pantoteic,
- minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor ,
sulf),
- oligoelemente (zinc, cupru, mangan).[size=9]
Ele pot fi cosumate zilnic in perioada de sezon, in cure de
cel
putin doua saptamani sau in cure de cate 0,5-1kg fructe
proaspete,
1-2 zile pe saptamana, contribuind astfel la intarirea si
echilibrarea organismului.
Se
realizeaza astfel
o buna curatire si tonifiere a organismului prin eliminarea
de
toxine si prin normalizarea tranzitului intestinal,
prevenind
imbatranirea.
Consumul
de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza
digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare,
favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile,
previne sau
elimina procesul gripal
si previne
guta.
Cura este recomandata in demineralizari, afectiuni renale
sau ale
cailor urinare, afectiuni cardiace, anemie, artrite,
ateroscleroza, hepatite cornice, litiaze biliare si
renale,
colite, obezitate, hidropizie, celulita si cuperoza.
Ca si fructele, sucul extras din cirese, are aceleasi
proprietati
si recomandari, el fiind diuretic, laxativ,
antiinflamator,
remineralizant si un bun sedativ pentru stari nevrotice.
In cazul hepatitelor
se recomanda un consum zilnic de 2-3 cani suc
de cirese.
In cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe
zdrobite.
Pot fi folosite si in cosmetica prin aplicare de fructe
zdrobite
pe fata. Se obtine astfel o crestere a elasticitatatii
pielii.
Subiecte similare
» Cura cu struguri
» Cura cu capsuni
» Cafeaua si cura de slabire
» Cura de slabire sau sarbatori?
» Cura de slabire mediteraneana
» Cura cu capsuni
» Cafeaua si cura de slabire
» Cura de slabire sau sarbatori?
» Cura de slabire mediteraneana
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin
» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin
» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin
» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin
» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin
» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin
» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin
» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin
» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin