palavre
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» PSORIAZIS
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin

» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin

» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin

» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin

» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin

» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin

» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin

» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin

» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin

Forum
Join turbo's empire
STIRI, VEDETE, SANATATE, Top66 Statistici Intercer 2.0 - Mai aproape de cer
Conectare

Mi-am uitat parola

TRAFIC

Acupunctura

In jos

Acupunctura

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iul 11, 2010 1:48 pm

Acupunctura - Acupunctura

Ce este acupunctura?

Acupunctura este un sistem stravechi de vindecare dezvoltat de peste 1000 de ani în China şi in alte ţări din est, din ce in ce mai mult se demonstreaza "eficienta" de către profesioniştii din domeniul sănătăţii de Vest şi de catre pacienţi. Ea se bazează pe detectarea dizarmoniei in corpul unei persoane şi minte. Acestea sunt determinate de întrebări despre simptomele care prezintă, stilul de viaţă, modul de dormit, emoţiile şi sentimentele, examinarea limbii, culoarea, forma, precum şi studiul impulsurilor pe ambele încheieturi.

Se da un diagnostic, apoi se gaseste un plan de tratament, care va implica în primul rând utilizarea de ace fine inserate în punctele alese cu grijă.

Ce situatii sunt tratate?

Acupunctura este utilizata pentru a trata o mare varietate de probleme. In acupunctura tradiţionala, în care boala este considerată ca duce la un dezechilibru de energie, tratamentul poate fi beneficiat de aproape orice persoană bolnavă, atâta timp cât un proces degenerativ, nu este prea mare. Problemele tipice tratate sunt: anxietate / depresie, artrita, astm, dureri, eczeme, leziuni sportive, alergii, febre, migrene, tulburări menstruale, tulburări gastro-intestinale şi de gestionare a sarcinii şi de livrare. De asemenea, este utilizat într-un mod preventiv pentru a ţine organismul în armonie.

Cine face Acupunctura?

Mulţi oameni studiaza acupunctura pentru a vă ajuta sa va vindecati si sa va gasiti reechilibrul. Tratamentele include stari de anxietate, artrita, astm, dureri de spate, probleme circulatorii, depresie, paralizie facială, fibrositis, tensiune arterială ridicată, dureri nedeterminate, infertilitate probleme menstruale, migrene, reumatism, sciatică, probleme de piele sau ulceraţii.

Acupunctura este un tratament sigur pentru toţi. Acesata sa dovedit a fi eficientă în gestionarea timpului sarcinii, precum şi pentru ameliorarea durerii la naştere. Acupunctura este, de asemenea, de ajutor pentru oamenii care încearcă să depăşească vicii, cum ar fi cele legate de fumat, alcool, alimente sau medicamente.

Unele persoane pot folosi acupunctura, ca o măsură preventivă pentru a consolida constituţia lor, sau pentru că se simt rău, în sine, fără să fie "bolnav" (ipohondri). Aceasta poate fi, de asemenea, alături de medicina convenţionala în tratamentul bolii acute şi cronice. Ca în cazul oricărui tratament, răspunsul la acupunctura poate varia de la o persoana la alta.

Ce se va întâmpla la prima mea vizită?

Nu va asteptati sa scapati doar dintr-o sedinta, este posibil sa urmeze o succesiune. Terapeutul trebuie să evalueze starea dumneavoastră generală de sănătate,pentru a putea identifica modelul de bază de dezacord şi de a vă oferi cel mai eficient tratament.

Veţi fi întrebat despre simptomele dvs. curente, de tratamentele ce le-aţi primit până în prezent, istoricul medical si cel al familiei voastre; dieta dumneavoastră, sistemul digestiv, somnul şi starile emotionale. Pentru a descoperi modul în care energiile curg în corpul dumneavoastră, terapeutul probabil va simti impulsurile ambelor încheieturi, remarcând calitatea acestora, puterea ritmului. Structura, culoarea şi acoperirea limbii, de asemenea, va oferi un bun ghid pentru sănătatea ta fizică.

Odată ce suficiente informaţii au fost adunate pentru a determina cauzele probabile ale problemelor tale, acum, terapeutul are posibilitatea de a selecta cel mai adecvat tratament . Scopul este acela de a descoperi ce canale de energie sunt necesare pentru a fi ajustate, pentru problema dumneavoastră şi care necesită tratament pentru a stimula energia globală şi vitalitatea.

Există în jur de 500 de puncte de acupunctura recunoscute pe corp: din care aproximativ 100 sunt cele mai frecvent utilizate. Stimularea anumitor zone pe piele afectează modul de funcţionare a anumitor organe din corp. Punctele care rezolva problema nu e necesar sa se afle in zona in care va doare, de exemplu, deşi este posibil să suferi de dureri de cap, acele pot fi introduse în piciorul sau de mână.

Terapeutul poate completa tratamentul cu Moxa, o planta mocnita, care este folosita pentru a incalzi punctele de acupunctura si pentru a încuraja energia organismului si a fluxului. Alte metode de stimulare a punctelor de acupunctura includ lasere sau electro-acupunctura. Masajul sau atingând cu o sondă rotunjita sunt tehnici potrivite pentru copiii mici sau pentru persoanele cu teama de ace.


Cât durează un tratament?

Primă consultare poate dura intre patruzeci de minute şi o oră. Tratamentele ulterioare pot fi un pic mai scurte. O serie de tratamente vor fi necesare, precum şi numărul lor va depinde de nivelul de energie al pacientului.

Ce simt?

Cele mai multe experienţe ale oamenilor legate de ace sunt cele utilizate în injecţii şi teste de sânge. Acele de acupunctura au puţine asemănări cu acestea. Ele sunt mult mai fine si sunt solide, mai degrabă decât goale. Când acul este introdus, senzatia este adesea descrisa ca p furnicătura sau dureri plictisitoare.

Acele sunt inserate fie pentru o secundă, două, sau până la 20 de minute, în funcţie de efectul necesar. În timpul tratamentului, pacienţii de obicei simt o greutate la nivelul membrelor sau o senzaţie plăcută de relaxare.

Multi oameni considera că acupunctura, poate duce, de asemenea, la un nivel crescut de energie, pofta de mâncare mai bună şi somn, precum şi un sentiment sporit in ansamblu al bunăstării.


Cât de des am nevoie de tratament?

În filosofia acupuncturii tradiţionale, fiecare persoană este considerată unica, şi, prin urmare, numărul de tratamente necesare depinde de la individ la individ. Unele schimbari se simt după circa cinci sedinte. În mod normal, vi se recomanda sa vizitati terapeutul dvs. o dată sau de două ori pe săptămână la început, deşi unele afecţiuni pot avea nevoie de o atenţie mai puţin frecventa.

Uneori, efectele tratamentului sunt dramatice şi doar unul sau două tratamente sunt necesare. Cu alţi pacienţi, efectele sunt mai subtile şi ei au nevoie de tratament pentru mai multe luni.


Mai multe despre ace

Acele sterile folosite in acupunctura sunt foarte fine şi atunci când sunt introduse în mod corect de către un acupuncturist calificat da o senzatie mai degrabă de relaxare decât de durere. Adâncimea de inserţie a acelor variază în funcţie de locaţie şi felul tratamentului. Pentru cei carora nu le placa acele, se foloseste presopunctura (vezi Shiatsu).În cazul meu?

Anuntati terapeutul despre orice fel de medicatie utilizati cat si schimbarile care survin pe parcurs, deoarece aceasta poate afecta răspunsul dumneavoastră la tratamentul in acupunctura.


Este sigur?

Toţi terapeutii trebuie să respecte un cod de bune practici, care stabileşte standarde stricte de igienă şi sterilizare pentru ace şi alte echipamente. Aceste proceduri au fost aprobate de către Departamentul de Sănătate şi oferă o protecţie împotriva transmiterii bolilor infecţioase.

Istoric

China şi alte popoare din est au folosit acupunctura pentru a restabili, promova şi menţine o stare bună de sănătate de aproximativ 2500 ani, mai târziu s-au folosit ace de bronz, aur şi argint. Prima aplicatie a acupuncturii datează de la aproximativ 300 î.Hr.. Acupunctura îşi are rădăcinile în filosofia taoista, folosita pentru creştere economică, echilibru si armonie, iar aceste texte prezintă principiile dreptului natural - yin si yang, cele cinci elemente, sistemul de organe şi reţeaua de meridiane de-a lungul căreia punctele de acupunctura sunt situate. Uimitor, aceste înregistrări conţin, de asemenea, detalii de patologie şi fiziologie, care oferă fundamentul teoretic pentru acupunctura de astăzi, circa 2000 de ani mai târziu.

Practică Acupuncturii a fost treptat dezvoltata şi rafinata. În timpul dinastiei Ming (1368 - 1644), faimosul herbalist chinez Li Shi Zen-a publicat volumul "Materia Medicala", precum şi un studiu al impulsului şi meridianelor extraordinare. Dar, de la mijlocul secolului al şaptesprezecelea a existat un declin in acupunctura si herbalism, care a coincis cu influenţa tot mai mare a ideilor occidentale din China.

Deşi acupunctura a fost întotdeauna practicată în comunităţile rurale, nu a mai fost folosita până la Eliberarea şi înfiinţarea Republicii Populare în 1949, cand a existat o renaştere de mare interes, la nivel naţional. În timpul Revoluţiei Culturale (1966-76), cu persecutarea chirurgilor şi medicilor care practică medicina de Vest, medicina tradiţională chineză a dat noi oportunităţi de a se dezvolta. Acupunctura de astăzi este folosita mult mai extensiv în China, decât în Occident, într-un spital se gasesc instalaţii pentru tratarea bolilor acute, precum şi cazurile cronice. Politica naţionala este de a continua ambele sisteme cot la cot, cu ample cercetari. In felul asta medicina traditionala colaboreaza cu medicina moderna.

Acupunctura devine din ce în ce mai populară si la noi in tara, iar cat mai multe persoane cauta să găsească beneficiile sale în promovarea sănătăţii, precum şi de prevenire a bolilor.avatar
Admin
Admi
Admi

Mesaje : 898
Data de inscriere : 23/05/2010

http://palavre.expressforum.org

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum