Cartofi si legume coapte, cu sunca
Pagina 1 din 1
Cartofi si legume coapte, cu sunca
Ingrediente:
Mod de preparare:
PASUL 1 . Se spala cartofii si se fierb in coaja 25
min. Se lasa apoi in apa rece, se curata si se taie bucati mai mari. Se curata si se taie
morcovii. Se spala si se curata prazul, apoi se taie rondele. Se spala
si se curata dovlecelul, se taie pe lungime, apoi pe latime. Se fierb
morcovii in apa sarata timp de 4 min. Se adauga prazul si dovleceii si
se fierbe inca 1 min. Apoi se scurg de apa, se pun in jet de apa rece si
se scurg foarte bine.
PASUL 2. Pentru sos, se curata si se taie ceapa
cubulete, apoi se caleste in unt, intr-o tigaie mica. Se incorporeaza
faina si se fierbe rapid. Se adauga smantana si supa
de legume si se fierbe la foc mic 5 min, amestecand din cand in cand. La
final, se taie sunca in cubulete si se adauga in sos, impreuna cu
maghiranul si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se
lasa la racit.
PASUL 3. Se incalzeste cealalta lingura de unt
intr-o tigaie, apoi se soteaza rapid cartofii. Se pun cartofii si
legumele intr-o tava de copt unsa cu unt. Se amesteca galbenusurile in
sos si se toarna peste legume. Se presara cascavalul ras si se coace in
cuptor, la 200˚C.
- 2 morcovi
- 600 g cartofi cu coaja rosie
- 1 praz mic
- 1 dovlecel
- sare
- 1 ceapa
- 1 lingura de unt
- 1 lingura faina
- 200 g smantana
- 150 ml supa de legume (din concentrat)
- 50 g felii de sunca
- cate 1 lingura de patrunjel proaspat tocat si maghiran
- piper proaspat macinat
- nucsoara
- 1 lingura de unt
- 100 g cascaval ras
- 2 galbenusuri
Mod de preparare:
PASUL 1 . Se spala cartofii si se fierb in coaja 25
min. Se lasa apoi in apa rece, se curata si se taie bucati mai mari. Se curata si se taie
morcovii. Se spala si se curata prazul, apoi se taie rondele. Se spala
si se curata dovlecelul, se taie pe lungime, apoi pe latime. Se fierb
morcovii in apa sarata timp de 4 min. Se adauga prazul si dovleceii si
se fierbe inca 1 min. Apoi se scurg de apa, se pun in jet de apa rece si
se scurg foarte bine.
PASUL 2. Pentru sos, se curata si se taie ceapa
cubulete, apoi se caleste in unt, intr-o tigaie mica. Se incorporeaza
faina si se fierbe rapid. Se adauga smantana si supa
de legume si se fierbe la foc mic 5 min, amestecand din cand in cand. La
final, se taie sunca in cubulete si se adauga in sos, impreuna cu
maghiranul si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se
lasa la racit.
PASUL 3. Se incalzeste cealalta lingura de unt
intr-o tigaie, apoi se soteaza rapid cartofii. Se pun cartofii si
legumele intr-o tava de copt unsa cu unt. Se amesteca galbenusurile in
sos si se toarna peste legume. Se presara cascavalul ras si se coace in
cuptor, la 200˚C.
doroty- Mesaje : 3
Data de inscriere : 23/05/2010
Subiecte similare
» Salata de cartofi cu ciuperci
» Cure cu legume
» Rulouri cu legume
» Măşti din fructe şi legume pentru ten
» Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii
» Cure cu legume
» Rulouri cu legume
» Măşti din fructe şi legume pentru ten
» Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin
» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin
» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin
» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin
» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin
» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin
» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin
» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin
» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin