palavre


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

palavre
palavre
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» PSORIAZIS
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyVin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin

» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyMar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin

» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyMar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin

» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyMar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin

» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyMar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin

» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyMar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin

» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyVin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin

» Obezitate
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyVin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin

» Orzul - o planta miraculoasa
Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii EmptyJoi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin

Forum
Join turbo's empire
STIRI, VEDETE, SANATATE, Top66 Statistici Intercer 2.0 - Mai aproape de cer
Conectare

Mi-am uitat parola

TRAFIC

Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii

In jos

Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii Empty Dezintoxicati-va cu legume si fructe specifice primaverii

Mesaj Scris de Admin Dum Iul 11, 2010 5:41 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Pentru ca acusi se apropie
primavara, va propunem o dezintoxicare a organismului in care sa
consumati multe fructe si legume. Va prezentam o buna parte din ele in
rindurile urmatoare.
Afinele ajuta la reglarea circulatiei sanguine,
maresc puterea de vedere ajutind si intarind ochii, mai ales pentru
noapte. Din fructe se fac siropuri, sucuri, dulceturi, care nu sint
numai placute la gust, dar si foarte folositoare. Frunzele uscate sub
forma de ceai combat diabetul.
Decoctul de afine sau chiar fructele bine mestecate si tinute in gura
vindeca aftele si ranile din cavitatea bucala. Fructele combat diareea,
iar decoctul, sub forma de comprese, ajuta la combaterea hemoroizilor.
in colibacilozele rebele, sucul sau siropul de afine este un foarte bun
medicament natural, distrugind germenii infectiosi.
Castravetele contine o mare cantitate de apa, dar
are si iod. Fiind un bun diuretic, elimina toxinele acumulate in corp.
Fiindca in coaja sa are foarte multe vitamine, este recomandat sa nu fie
consumat decojit, ci doar bine spalat sub jet de apa. Ras si stors da o
zeama care, amestecata cu alcool pur, se lasa la macerat si constituie o
apa exceptionala pentru tonifierea si fragezimea tenului. Mastile cu
rondele de castraveti proaspeti ajuta tenului si sint bune contra
arsurilor cauzate de soare.
Ceapa este o leguma foarte apreciata. Ea nu este
numai gustoasa, dar are o serie de proprietati extrem de folositoare
organismului nostru. Ceapa are vitamine care nu se pierd nici macar la
fiert, cum se intimpla cu alte legume. Este antiinfectioasa,
antireumatica, antiscorbutica, diuretica si vermifuga. Elimina ureea si
sarea din organism. Coapta si aplicata pe umflaturi, le micsoreaza. Este
foarte buna in crizele de sciatica. in bolile de diabet se maninca
ceapa cruda sau fiarta, ori se bea un ceai facut din patru cepe
zdrobite, care se dau in clocot cu 1,250 litri de apa. Se bea din acest
ceai cite o ceasca, dimineata, pe stomacul gol.
Coacazele sunt foarte bogate in vitamina C, care nu
se pierde in diferitele preparate: lichioruri, siropuri, prajituri,
creme. Sucul de coacaze combate guturaiul, bolile vezicii, reumatismul
si anghina pectorala. Frunzele, daca se culeg inainte de a inflori, sau
toamna, dupa ce planta a inflorit si se usuca, pot fi consumate sub
forma de ceaiuri depurative. Frecate pe pielea intepata de insecte,
calmeaza usturimea si dezumfla locul intepat.
Fragii si capsunele sint fructe
foarte bogate in vitamine, saruri minerale, fosfor si fier. Fiind
diuretic, ajuta bolnavilor ce sufera de ficat, artrita, reumatism,
piatra la rinichi, guta si diaree. Frunzele, de asemenea uscate, se
utilizeaza in ceaiurile depurative. Fragii si capsunele mincate pe
stomacul gol fortifica organismul si este bine a se face o cura cu
aceste fructe. Consumate seara, dau un somn linistitor, iar dimineata, o
foarte buna diureza. in cosmetica, mastile de fragi si de capsune
improspateaza si vitaminizeaza tenul. Frunzele uscate folosite la ceai
sint usor laxative. Acestea sint fructe permise diabeticilor.
Laptuca este o leguma care are un continut mare de
vitamine. intre acestea, se afla o importanta cantitate de vitamina E (a
tineretii si a reproducerii). Laptuca are un suc foarte bogat in
lactucarium, o substanta sedativa, hipnotica si anestezica. Planta
aceasta combate: crampele, tusea convulsiva (sub forma de sirop),
insomnia si durerile menstruale. Aceasta se consuma cruda (salata), dar
foarte bine spalata. Se maninca si fiarta. Nu se recomanda persoanelor
care au edeme si care retin apa. Masca de laptuca improspateaza tenul.
Morcovul contine caroten si provitamina A. Este bine
sa fie consumat spalat cu grija, nu curatat de coaja. Este depurativ,
vermifug, reglementeaza deranjamentele stomacale, ajuta la refacerea
epidermei, curata singele, facindu-l mai fluid. O cura de morcovi
infrumuseteaza femeile. in cosmetica masca de morcov ras improspateaza
si reface tenul.
Napii sint recomandati celor anemici si copiilor,
fiind foarte bogati in saruri minerale. Aplicati pe rani si pe
furuncule, le vindeca. Sint foarte buni in boli precum anghina, bronsita
si guta. Se maninca fierti sau cruzi, dar cruzi au actiune tonica mai
mare.
Spanacul si macrisul sunt foarte
bogate in fier, clorofila, vitamine si saruri minerale. Ca si papadia,
sucul lor este foarte bogat in minerale. Sint foarte bune pentru cei
bolnavi de ficat, de stomac si pentru cei anemici, mai ales pentru
adolescenti in perioada de crestere. Sint insa interzise bolnavilor de
reumatism si de guta din cauza acidului oxalic pe care il contin si care
este daunator pentru acestia.
Sparanghelul este bun ca aperitiv si foarte gustos.
Este digestiv, usor laxativ si foarte bun in bolile bilei, ficatului si
in diabet. Calmeaza palpitatiile si afectiunile inimii. Pentru reumatici
este bun, dar interzis in reumatismul articular grav si in bolile de
rinichi.
Telina este o leguma extrem de valoroasa, fiind
epurativa, calmeaza nervii si este excelenta pentru glandele sexuale, pe
care le regleaza. Este recomandabila pentru persoanele care au diabet
si pentru cele care vor sa slabeasca. Tulpina este foarte gustoasa si
aromata, dar cele mai mari virtuti le are radacina. in reumatismele
rebele sucul de telina face minuni.
Admin
Admin
Admi
Admi

Mesaje : 898
Data de inscriere : 23/05/2010

http://palavre.expressforum.org

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum