Pizza Margherita
Pagina 1 din 1
Pizza Margherita
ngrediente pizza margherita:
Topping pizza: mozzarella, frunze busuioc
Aluat
pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g
drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar
Aluat subtire,
crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline,
20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar
Sos de rosii
pentru pizza:
1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii
proaspete, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat
1-2 catei
usturoi, sare, piper, optional:1 -2 frunze de telina
Modul de preparare a
retetei:
Preparare aluat pufos de pizza: se freaca drojdia cu
zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se
lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se
adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5
minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas
presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat. Se ia din lighenas, se
pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea
bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm
grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt.
Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in
cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului.
Preparare
aluat crocant pentru pizza: se intinde faina pe masa de lucru, se face o
adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se
freaca drojdia cu zaharul; se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se
adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat
faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de
gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu
mainile. Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la
crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop,
pana cand isi dubleaza volumul. Il luam din lighenas si il framantam 1
-2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu
sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime,
si avem pregatit aluatul crocant de pizza. Se unge tava cu ulei de
masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza
se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale
pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru
pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa
groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune
pizza pe ea.
Preparare sos de rosii pentru pizza: Punem o
tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul
tocat, se caleste 1 minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi
rosiile din cutie sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete.
Se da focul mare, se pune sare; amestecam cu o lingura de lemn si
incercam sa sfaramam rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece
amestecul printr-o sita; cojile de rosii si frunzele de busoioc se
arunca. Punem sosul de rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba
inca 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de
bulion. Cand este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare si se
condimenteaza cu piper rasnit.
Pizza Margherita: se unge blatul
de pizza cu sos de rosii, se pune mozzarella si frunze de busuioc, se
da la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul
cuptorului.
Topping pizza: mozzarella, frunze busuioc
Aluat
pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g
drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar
Aluat subtire,
crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline,
20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar
Sos de rosii
pentru pizza:
1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii
proaspete, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat
1-2 catei
usturoi, sare, piper, optional:1 -2 frunze de telina
Modul de preparare a
retetei:
Preparare aluat pufos de pizza: se freaca drojdia cu
zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se
lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se
adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5
minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas
presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat. Se ia din lighenas, se
pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea
bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm
grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt.
Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in
cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului.
Preparare
aluat crocant pentru pizza: se intinde faina pe masa de lucru, se face o
adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se
freaca drojdia cu zaharul; se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se
adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat
faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de
gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu
mainile. Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la
crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop,
pana cand isi dubleaza volumul. Il luam din lighenas si il framantam 1
-2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu
sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime,
si avem pregatit aluatul crocant de pizza. Se unge tava cu ulei de
masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza
se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale
pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru
pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa
groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune
pizza pe ea.
Preparare sos de rosii pentru pizza: Punem o
tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul
tocat, se caleste 1 minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi
rosiile din cutie sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete.
Se da focul mare, se pune sare; amestecam cu o lingura de lemn si
incercam sa sfaramam rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece
amestecul printr-o sita; cojile de rosii si frunzele de busoioc se
arunca. Punem sosul de rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba
inca 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de
bulion. Cand este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare si se
condimenteaza cu piper rasnit.
Pizza Margherita: se unge blatul
de pizza cu sos de rosii, se pune mozzarella si frunze de busuioc, se
da la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul
cuptorului.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin
» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin
» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin
» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin
» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin
» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin
» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin
» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin
» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin