Cura de slabire vazuta altfel
Pagina 1 din 1
Cura de slabire vazuta altfel
Dieta
bazata pe calcularea continutului de calorii al alimentelor este
eficienta daca stiti ce si cum sa mancati. O persoana consuma
zilnic intre 2000 - 2500 de
calorii,
dar in timpul unor activitati sporadice grele, ratia
alimentara poate sa creasca. Hidratii de carbon reprezinta 50 - 60% din
valoarea globala a
ratiei.
Acestia se gasesc in
special in paine (50%), orez, macaroane, cartofi fierti (20%), legume
colorate rosu sau
galben (10 - 15%), legume colorate verde (5%), fructe
(de la 20% cum sunt strugurii, perele), la 10 si chiar 5% in mere,
visine, portocale, grapefruit. Deosebit de bogate in
hidrati
de carbon (80 - 99%) sunt dulceturile, mierea,
zaharul, unele prajituri.
Lipidele in alimentatia
normocalorica reprezinta 25-30% din valoarea calorica a ratiei.
Obligatoriu o treime trebuie sa
fie de natura vegetala (uleiuri), acestea avand un rol
protector impotriva colesterolului din sange si a asterosclerozei.
Grasimile animale nu
trebuie excluse total, deoarece ele nu sunt foarte importante in
asimilarea unor vitamine ca vitamina A si vitamina E. Proteinele
reprezinta 13 - 16% din ratia zilnica alimentara, din care obligatoriu
50% trebuie sa fie de natura animala (lapte, carne, oua) deoarece numai
acestea contin asa numitii
aminoacizi esentiali care lipsesc sau nu sunt in
proportii optime in proteinele de natura vegetala (ciuperci, fasole,
orez).
In medie, necesarul
zilnic de proteine se cifreaza la un gram pe kilocorp, respectiv o
persoana are nevoie de 60-70
grame de proteine zilnic. Carnea si derivatele,
cascavalul, branzeturile, contin circa 20% proteine, iar celelalte
alimente in proportii mai reduse.
Alimentatia
normocalorica presupune si un aport suficient de
vitamine si saruri minerale pe care il aduce in mod
normal un consum pe zi de circa 0,6 kilograme fructe diverse si 0,5
kilograme legume.
Cura de slabire necesita un
plan care trebuie respectat:
- putem ca la inceputul curei de
slabire sa actionam numai pe
factorul alimentar, dar treptat trebuie sa introducem
si cel de-al doilea factor: cresterea efortului fizic. Se poate
proceda si invers, important fiind a asocia cele doua
metode.
- din punct de vedere alimentar, cura de slabire se
realizeaza
prin asa numitul regim hipocaloric (cu mai putine
calorii decat normal).
- de regula, grupele
alimentare in regimul de slabire sunt
diferite ca proportii fata de regimul normocaloric:
hidratii de carbon (glucidele) se reduc mult, deoarece se
metabolizeaza rapid si au o putere calorica mare (1
gram glucide = 4 calorii). Painea, pastele fainoase, orezul,
cartofii, se consuma in cantitate mai mica, iar la
zahar si produsele zaharoase se poate chiar renunta.
Totusi, o
cantitate de 150 - 200 grame de hidrati de carbon este
necesara pentru "arderea" celorlalte alimente in organism. Se
vor prelua hidratii de carbon din legume si fructe;
lipidele
(grasimile) se reduc pe cat posibil deoarece au cea
mai mare putere calorica (1 gram = 9 calorii).
Se vor evita alimentele
ca slanina, svaiterul, smantana, frisca, untul,
untura, maioneza, alunele, nucile, arahidele, deoarece
sunt cele mai bogate in lipide;
proteinele se consuma in cantitate mai mare decat in
alimentatia normocalorica (1 gram = 4 calorii).
Ele sunt indicate
deoarece, pentru digestia si metabolizarea lor este
necesar un surplus de energie fata de celelalte
alimente, asa numita actiune "dinamica specifica".
Carnea slaba de vaca,
vitel, pasare, peste, ouale fierte, branza degresata,
urda, se pot consuma ad-libitum (pe saturate) mai ales in cazul unei
cure de scurta durata. Dintre vegetale, mai bogate in
proteine sunt orezul, ciupercile, fasolea.
Medicii recomanda, in cazul unui regim de slabit,
consultarea
valorilor calorice si continutul in principii
(glucide, lipide,
proteine) al alimentelor.
Cu cat regimul este mai
hipocaloric,
cu atat se slabeste mai mult, dar regimurile severe de
regula
sunt suportate numai de persoane tinere si absolut
sanatoase,
adeseori necesitand repaus la pat un timp, dupa care
se creste
valoarea calorica a ratiei si se asociaza si efortul
fizic.
In regimul de slabire are importanta si frecventa
servirii
meniului. Se recomanda 5-6 mese pe zi, fara consum de
alcool,
exces de sare, sosuri. Uneori, pierderea in greutate
stagneaza
si persoana care urmeaza cura de slabire descurajata,
poate
crede ca a pierdut cauza.
In realitate este vorba
de un proces
de retentie tranzitoriu si lupta trebuie continuata.
La
inceputul curei de slabire se pierd usor cateva
kilograme, dar
daca nu se persista si, mai ales, nu se apeleaza si la
efortul
fizic, reapare o ingrasare si mai intensa.
bazata pe calcularea continutului de calorii al alimentelor este
eficienta daca stiti ce si cum sa mancati. O persoana consuma
zilnic intre 2000 - 2500 de
calorii,
dar in timpul unor activitati sporadice grele, ratia
alimentara poate sa creasca. Hidratii de carbon reprezinta 50 - 60% din
valoarea globala a
ratiei.
Acestia se gasesc in
special in paine (50%), orez, macaroane, cartofi fierti (20%), legume
colorate rosu sau
galben (10 - 15%), legume colorate verde (5%), fructe
(de la 20% cum sunt strugurii, perele), la 10 si chiar 5% in mere,
visine, portocale, grapefruit. Deosebit de bogate in
hidrati
de carbon (80 - 99%) sunt dulceturile, mierea,
zaharul, unele prajituri.
Lipidele in alimentatia
normocalorica reprezinta 25-30% din valoarea calorica a ratiei.
Obligatoriu o treime trebuie sa
fie de natura vegetala (uleiuri), acestea avand un rol
protector impotriva colesterolului din sange si a asterosclerozei.
Grasimile animale nu
trebuie excluse total, deoarece ele nu sunt foarte importante in
asimilarea unor vitamine ca vitamina A si vitamina E. Proteinele
reprezinta 13 - 16% din ratia zilnica alimentara, din care obligatoriu
50% trebuie sa fie de natura animala (lapte, carne, oua) deoarece numai
acestea contin asa numitii
aminoacizi esentiali care lipsesc sau nu sunt in
proportii optime in proteinele de natura vegetala (ciuperci, fasole,
orez).
In medie, necesarul
zilnic de proteine se cifreaza la un gram pe kilocorp, respectiv o
persoana are nevoie de 60-70
grame de proteine zilnic. Carnea si derivatele,
cascavalul, branzeturile, contin circa 20% proteine, iar celelalte
alimente in proportii mai reduse.
Alimentatia
normocalorica presupune si un aport suficient de
vitamine si saruri minerale pe care il aduce in mod
normal un consum pe zi de circa 0,6 kilograme fructe diverse si 0,5
kilograme legume.
Cura de slabire necesita un
plan care trebuie respectat:
- putem ca la inceputul curei de
slabire sa actionam numai pe
factorul alimentar, dar treptat trebuie sa introducem
si cel de-al doilea factor: cresterea efortului fizic. Se poate
proceda si invers, important fiind a asocia cele doua
metode.
- din punct de vedere alimentar, cura de slabire se
realizeaza
prin asa numitul regim hipocaloric (cu mai putine
calorii decat normal).
- de regula, grupele
alimentare in regimul de slabire sunt
diferite ca proportii fata de regimul normocaloric:
hidratii de carbon (glucidele) se reduc mult, deoarece se
metabolizeaza rapid si au o putere calorica mare (1
gram glucide = 4 calorii). Painea, pastele fainoase, orezul,
cartofii, se consuma in cantitate mai mica, iar la
zahar si produsele zaharoase se poate chiar renunta.
Totusi, o
cantitate de 150 - 200 grame de hidrati de carbon este
necesara pentru "arderea" celorlalte alimente in organism. Se
vor prelua hidratii de carbon din legume si fructe;
lipidele
(grasimile) se reduc pe cat posibil deoarece au cea
mai mare putere calorica (1 gram = 9 calorii).
Se vor evita alimentele
ca slanina, svaiterul, smantana, frisca, untul,
untura, maioneza, alunele, nucile, arahidele, deoarece
sunt cele mai bogate in lipide;
proteinele se consuma in cantitate mai mare decat in
alimentatia normocalorica (1 gram = 4 calorii).
Ele sunt indicate
deoarece, pentru digestia si metabolizarea lor este
necesar un surplus de energie fata de celelalte
alimente, asa numita actiune "dinamica specifica".
Carnea slaba de vaca,
vitel, pasare, peste, ouale fierte, branza degresata,
urda, se pot consuma ad-libitum (pe saturate) mai ales in cazul unei
cure de scurta durata. Dintre vegetale, mai bogate in
proteine sunt orezul, ciupercile, fasolea.
Medicii recomanda, in cazul unui regim de slabit,
consultarea
valorilor calorice si continutul in principii
(glucide, lipide,
proteine) al alimentelor.
Cu cat regimul este mai
hipocaloric,
cu atat se slabeste mai mult, dar regimurile severe de
regula
sunt suportate numai de persoane tinere si absolut
sanatoase,
adeseori necesitand repaus la pat un timp, dupa care
se creste
valoarea calorica a ratiei si se asociaza si efortul
fizic.
In regimul de slabire are importanta si frecventa
servirii
meniului. Se recomanda 5-6 mese pe zi, fara consum de
alcool,
exces de sare, sosuri. Uneori, pierderea in greutate
stagneaza
si persoana care urmeaza cura de slabire descurajata,
poate
crede ca a pierdut cauza.
In realitate este vorba
de un proces
de retentie tranzitoriu si lupta trebuie continuata.
La
inceputul curei de slabire se pierd usor cateva
kilograme, dar
daca nu se persista si, mai ales, nu se apeleaza si la
efortul
fizic, reapare o ingrasare si mai intensa.
Subiecte similare
» Cura de slabire sau sarbatori?
» Cura de slabire mediteraneana
» Cura de slabire Atkins
» Cura de slabire rapida
» Cafeaua si cura de slabire
» Cura de slabire mediteraneana
» Cura de slabire Atkins
» Cura de slabire rapida
» Cafeaua si cura de slabire
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin
» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin
» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin
» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin
» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin
» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin
» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin
» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin
» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin