palavre
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» PSORIAZIS
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin

» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin

» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin

» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin

» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin

» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin

» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin

» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin

» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin

Forum
Join turbo's empire
STIRI, VEDETE, SANATATE, Top66 Statistici Intercer 2.0 - Mai aproape de cer
Conectare

Mi-am uitat parola

TRAFIC

COPIII ,bucuria implinirii noastre ca femei.

In jos

COPIII ,bucuria implinirii noastre ca femei.

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Oct 04, 2010 1:38 am

Neconditionat , maternitatea este binecuvantata si este o imensa bucurie pt fiecare din noi,numai ca ea ,bucuria ,se impleteste cu multe, foarte multe probleme.

Va propun sa ne impartasim bucurille,grijile , de ce ,nu greselile privind crestera si educatia copiilor.(atat din experienta proprie cat si din recomandarile specialistilor) .Fiecara varsta ,are problemele ei .


Răsfăţul şi inconsecvenţa părinţilor nasc copii-problemă .Deşi au cele mai bune intenţii faţă de copiii lor, părinţii ajung, din nepricepere sau proastă inspiraţie, să facă erori care mai târziu îi vor marca şi pe unii, şi pe alţii.

Anual, pe piaţa editorială apar titluri noi semnate de medici, psihologi, psihoterapeuţi sau, pur şi simplu, părinţi cu condei, care ne învaţă cum să ne creştem copiii. Teoriile expuse, bazate de multe ori pe studii complexe, trasează modele parentale de comportament menite să modeleze în mod sănătos educaţia celui mic.

Deşi indicaţiile specialiştilor se bat de multe ori cap în cap, există o serie de constante privind atitudinea corectă faţă de copil. Un comportament inconsecvent al părintelui, răsfăţul sau severitatea exa gerate, vorbele grele şi pedepsele prea dure sunt câteva dintre erorile care stau la baza a ceea ce numim ulterior copii-problemă.

Atenţia excesivă duce la răsfăţ

Un puşti nedisciplinat, care nu se supune regulilor adulţilor, insistă să facă doar aşa cum vrea, are pretenţii permanente şi încearcă să-i controleze pe cei din jur este, cu siguranţă, un copil răsfăţat. Medicul american Barton Schmitt, profesor de pediatrie la Universitatea de Medicină din Colorado, este unul dintre cei mai premiaţi autori de lucrări şi studii pediatrice.

El susţine că cele mai multe greşeli ale părinţilor sunt cauzate de faptul că nu ştiu să facă diferenţa între a le acorda copiilor atenţia necesară şi răsfăţ. „În general, a-i acorda copilului atenţie este în beneficiul lui. Însă îi poate dăuna atunci când aceasta îi este acordată în exces şi în momentele nepotrivite”, afirmă medicul Barton Schmitt.

Educaţia permisivă şi frustrarea părinţilor

Specialistul precizează că atenţia excesivă este cea care intervine în momentele când copilul învaţă să facă ceva de unul singur sau să îşi gestioneze o frustrare. Greşit este şi să reacţionezi de îndată ce copilul o cere, dacă solicitarea lui nu e decât un moft, spune specialistul. „A-i arăta atenţie imediată atunci când eşti ocupat sau de îndată ce face o criză este un lucru nepotrivit, pentru că în felul acesta el nu va învăţa să aştepte”.

Psihologii avertizează că educaţia permisivă care determină răs făţul excesiv este generată şi de frustrările părinţilor. „Ei suferă că nu pot petrece suficient timp cu copiii, iar atunci când sunt în prezenţa lor le satisfac toate poftele şi capriciile, cre zând că astfel suplinesc lipsa”, arată psihologul Maria Oprea.

Studiile medicului Barton Schmitt arată că efectele puternice ale alintului încep să se vadă când copilul merge la şcoală: colegii îl îndepărtează pentru că este egoist, adulţii nu-l plac pentru că are pretenţii exagerate, şi chiar pentru părinţi devine obositor.

Cel mic simte toate aceste antipatii, nu ştie să le răspundă, devine derutat şi frustrat şi poate dezvolta un comportament distructiv. „A răsfăţa un copil înseamnă a nu-l pregăti pentru lumea reală”, spune Schmitt.

Pentru a evita aceste situaţii, medicul îi sfătuieşte pe părinţi să le impună celor mici limite adecvate vârstei, să-i lase să se expună situaţiilor care le pot provoca frustrări, să nu-i copleşească cu daruri şi să fie ei înşişi un model.

Fermi şi consecvenţi

Deşi vulnerabili şi inocenţi, micuţii au capacităţi uriaşe de manipu lare pe care învaţă să le exploateze din primii ani de viaţă. Astfel, lipsa unei atitudini ferme din partea părinţilor riscă să transforme relaţia în una de tip „care pe care”.

La fel se întâmplă în lipsa unor reguli clare pe care copilul să ştie că trebuie să le respecte. „Orice ezitare a părintelui este imediat speculată de copil, iar perpetuarea unui comportament inconsecvent îl va face pe acesta să testeze la nesfârşit limitele părintelui”, explică psihologul Maria Oprea.

Efecte pe termen lung ale acestei atitudini: lipsa de siguranţă, incapacitatea de a lua ori respecta decizii şi cooperarea greoaie.


"Orice ezitare a părintelui este imediat speculată de copil, iar perpetuarea unui comportament inconsecvent sau ezitant îl va face pe acesta să testeze la nesfârşit limitele părintelui.",
Maria Oprea, psiholog
avatar
Admin
Admi
Admi

Mesaje : 898
Data de inscriere : 23/05/2010

http://palavre.expressforum.org

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum