palavre
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» PSORIAZIS
Vin Oct 30, 2015 9:20 pm Scris de Admin

» Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”
Mar Aug 27, 2013 7:35 pm Scris de Admin

» Chakrele si activarea lor Purificarea si Echilibrarea CHAKRELOR
Mar Aug 27, 2013 7:28 pm Scris de Admin

» VINDECATORI DIN MANASTIRI
Mar Aug 27, 2013 7:24 pm Scris de Admin

» Zece secrete ale longevitatii despre care nu va vorbeste medicul
Mar Aug 27, 2013 7:17 pm Scris de Admin

» METODE DE PURIFICARE A ORGANISMULUI si cateva leacuri de sezon
Mar Aug 27, 2013 7:15 pm Scris de Admin

» Cel mai ieftin remediu natural pentru cancer şi bolile infecţioase
Vin Noi 16, 2012 8:49 pm Scris de Admin

» Obezitate
Vin Oct 26, 2012 3:49 am Scris de Admin

» Orzul - o planta miraculoasa
Joi Sept 27, 2012 9:00 pm Scris de Admin

Forum
Join turbo's empire
STIRI, VEDETE, SANATATE, Top66 Statistici Intercer 2.0 - Mai aproape de cer
Conectare

Mi-am uitat parola

TRAFIC

Tehnica Alexandru

In jos

Tehnica Alexandru

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iul 11, 2010 1:52 pm

Care este tehnica Alexandru?

Tehnica Alexander este o metodă practică dezvoltata de FM Alexandru (1869-1955) pentru a schimba modul de "utilizare" al organismului nostru în activităţile din viaţa de zi cu zi, fie ele în casă, la şcoală sau la locul de muncă, sau în timpul activităţilor sportive, etc

Cine a fost F.M. Alexandru?

FM Alexander (1869 -1955) a fost un actor australian care a dezvoltat Tehnica la sfârşitul secolului trecut. El a suferit boli grave de răguşeală care au fost destul de severe amenintandu-i carierei. El suspecta că problemele sale au fost rezultatul a ceea ce facea sau a facut, şi a stabilit o călătorie de examinare de sine pentru a descoperi cauza şi ajungand la concluzia ca, cura, era el însuşi. După mai mulţi ani a petrecuti cu răbdare in observarea si analizarea reacţiilor sale, el a constatat că cheia se afla în relaţia dintre cap, gât şi spate. Alexander a observat că atunci când a incercat să vorbească, imediat i se intarea gâtul şi i se tragea capul pe spate. El a dezvoltat o serie de comenzi pentru a preveni ceea ce el a numit modelul lui de autovindecare, care nu numai ca avindecat problema lui vocala, dar a şi ajutat la starea lui de sănătate generală şi de bunăstare. Alexandru a crezut iniţial că aceste probleme au fost create special pentru el însuşi. Cu toate acestea, a început să se uite în jurul sau si a observat aceleaşi modele în alte terapii şi a hotarat sa creeze metoda sa de predare a tehnici.
Folosind experienţa sa proprie, el a dezvoltat un mod de predare pe care el l-a numit Alexander Technique. Prin manipularea blanda si verbala de instruire Alexandru a ajutat elevii să devină mai conştienţi de modul în care le folosesc ei înşişi şi de a consolida controlul conştient mai mare de echilibru şi de circulaţie. În afară de persoanele fizice carora le-a predat, Alexander a înfiinţat un curs de formare cu trei profesori pentru a preda aceasta tehnica.


Cum functioneaza?

Aceasta tehnica se bazează pe principiul că fiecare dintre noi funcţionează ca o schimbare in ansamblu şi în primul rând, ca, trebuie să înveţe aceste metode, pentru a preveni in mod constient obiceiurile nedorite, inutile şi dăunătoare (cum ar fi tensiunea musculara inutile şi efortul). Pentru că aceste lucruri se întâmplă în mod repetat, prin intermediul viaţii noastre de zi cu zi şi, prin urmare, să devină obiceiuri inconştiente, o parte a procesului de învăţare este de a deveni conştienţi de raul pe care ni-l facem de fapt.


Poate fi învăţata de oricine?

Tehnica poate fi învăţata de oricine de la 6 ani la 106 (+) şi poate ajuta în foarte multe puncte de vedere! Ea nu caută să "trateze" boli specifice, ci prin învăţarea de obiceiuri noi se ajunge la schimbarea modului de viata in bine, beneficiile terapeutice ale aplicarii acestei terapii sunt considerabile.


La ce ajuta?

Mulţi oameni folosesc aceasta Tehnica din cauza problemelor fizice: spate, gât sau dureri de umăr, RSI, stres, voce sau tulburări de respiraţie pentru a numi doar câteva, dar multi invata tehnica din cauza curiozitatii şi din dorinţa dezvoltarii personale. Aceasta este predată în muzică şi teatru in întreaga lume şi este văzut ca un element esenţial în formarea profesională o interpretului.

Eficacitatea tehnicii Alexandru este bine documentata şi a făcut obiectul mai multor studii ştiinţifice. Este din ce în ce mai recomandata de medici şi de cele mai multe companii de asigurari medicale din unele tari chiar plătesc pentru lecţii în cazul în care acestea sunt prescrise de către un consultant.


avatar
Admin
Admi
Admi

Mesaje : 898
Data de inscriere : 23/05/2010

http://palavre.expressforum.org

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum